Nogometni trg SerieA 

Maurizio Sarri ni več trener Juventusa, na njegovo mesto Andrea Pirlo

Pri aktualnih prvakih, ekipi Juventusa je po včerajšnjim izpadu iz evropske Lige prvakov prišlo do pričakovane zamenjave na klopi. Maurizio Sarri je tako na trenerskem mestu vzdržal samo eno sezono. Klub je na začetku sezone  odkrito ciljal na vse razpoložljive lovorike, a osvojil je samo eno, pa še to samo za točko. Medtem, ko je klub z ne malo težavami pripeljal do devetega zaporednega naslova prvaka, so preostale tri lovorike romale drugam. Sarrijev Juventus ni uspel osvojiti Superpokala, državnega Pokala ter je izpadel iz Lige prvakov. To je očitno bil vodstvu signal, da mora takoj ukrepati. To se je tudi zgodilo in danes popoldan so s kluba sporočili, da se Sarriju zahvaljujejo za opravljeno delo ter takoj za tem napovedali ime novega trenerja.

Da so se odnosi med Juventusom in sedaj že bivšim trenerjem ohladili je bilo jasno že nekaj časa, saj je bilo opaziti, da na zadnjih tiskovnih konferencah predsednik kluba Andrea Agnelli ni niti enkrat omenil imena Sarrija, kar je bil za mnoge znak, da je konec zgodbe samo še vprašanje časa.

A v klubu očitno niso spali in takoj napovedali ime novega trenerja. To je po začudenju postal Andrea Pirlo, sicer bivši igralec Juventusa, ki je večino kariere preživel pri Milanu. Po mnenju nekaterih je to veliko presenečenje, saj Pirlo nima nikakršnih trenerskih izkušenj. Prav Juventus mu je ponudil možnost voditi ekipo U-23, a so ga po odslovitvi Sarrija namestili na klop prve ekipe.

Zakaj je do tega prišlo pa klub zaenkrat še ni sporočil, izjavo oz pojasnilo pa še čakamo…

Sorodni članki

Dodaj komentar