Nogometni trg SerieA 

Fiorentina: Iachini ni več trener vijoličastih

Natanko sedem krogov je bilo potrebnih, da je v letošnji Serie A padla prva trenerska zamenjava. Giuseppe Iachini je po samo sedmih krogih moral zapustiti klop Fiorentine. Predsednik Rocco Commisso je zaradi nezadovoljivih predstav v prvenstvu pokazal izhodna vrata trenerju, ki je pred letom dni zamenjal Vincenza Montello. Violični z 8. osvojenimi točkami trenutno zasedajo 12. mesto, kar je po mnenju vodilnih v klubu, ki odkrito cilja na uvrstitev na evropska tekmovanja, očitno premalo.

Na klop se bo po po obdobju 2005-2010 vrnil bivši italijanski selektor Cesare Prandelli, ki je podpisal pogodbo do konca letošnje sezone. Ekipa je z novim trenerjem že opravila prvi trening. Prandelli je poleg reprezentance v svoji bogati ter uspešni trenerski karieri vodil med drugim še Atalanto, Romo, Galatasaray, Valencio ter Genoo. Kot igralec je branil barve le treh klubov. Najuspešnejša leta bil član Juventusa, igral pa je še za Cremonese ter Atalanto.

Uradno sporočilo kluba:
https://www.acffiorentina.com/it/news/tutte/prima-squadra-maschile/2020-11-09/cesare-prandelli-e-il-nuovo-allenatore-dela-fiorentina

Sorodni članki

Dodaj komentar